Fiţi bine veniţi pe acest blog şi în Împărăţia lui Dumnezeu!
Aici este locul unde găsiţi câteva elemente principale, extrase din Biblie, pentru Împărăţia lui Dumnezeu şi pentru Biserica lui Dumnezeu, zidită de Isus Hristos.
Rugaminte:
Dacă nu sunteţi de acord cu ce gasiti scris iertaţi-mă si continuaţi-vă viaţa aşa cum doriţi.

sâmbătă, 14 iulie 2012

ROMÂNIA - Creştinism, tradiţionalism, ritualism, păgânism?

    În urma recensământului din anul 2002, în România, s-a constatat că populaţia ţării se regăseşte înscrisă în cultele şi organizaţiile religioase de mai jos.
    Cele 15 instituţii, fiind declarate ca instituţii creştine, ne conduc la concluzia că majoritatea covârşitoare a populaţiei este creştină. Având în vedere că numele de creştin a fost pus pentru prima dată, de către păgâni, pentru ucenicii care urmau ,,Calea lui Isus Hristos” , în Antiohia, în secolul I, putem spune că românii îl urmează pe Isus Hristos şi că ar fi ucenicii Lui. Cum se explică, dar, situaţia actuală în care:
- Zeci de închisori sunt pline de oameni care au făcut diferite infracţiuni şi se numesc creştini?
- Corupţia este un fenomen general de la păturile cele mai de jos până la vârful societăţii şi ne numim creştini?
- Bătrânii şi copiii neajutoraţi au ajuns cerşetori pe străzi şi ne numim creştini?
- Avortul legalizat într-o tară de creştini?
- Sexul şi pornografia stau în vitrine şi pe primele pagini ale multor publicaţii şi ne numim creştini?
- Curvia, beţia şi minciuna sunt la ele acasă şi suntem creştini?
- Practicam ritualuri religioase de toate formele, sărbatori păgâne şi ne numim creştini?
- Biblia, canonul creştinismului, considerat şi ,,Cuvântul lui Dumnezeu” a ajuns cea mai ignorată carte, folosită ca obiect de jurământ pentru justiţie, obiect de bibliotecă ba chiar să fie tradusă şi interpretată de fiecare cult, Biserică sau organizaţie după bunul plac si ne numim creştini?
- În şcoli se predau învţături religioase cultice şi nu învăţătura lui Dumnezeu din Biblie şi ne numim crestini?
- Fiecare din cele 15 instiutuţii, şi altele mai mici, au propriile ritualuri şi tradiţii de închinare, fiecare căutând să atragă adepţi de la ceilalţi, susţinând că ei deţin adevărul şi ne numim crestini?
- Mulţi dintre slujitorii acestor instituţii religioase sunt denigraţi de masele de oameni pe care le slujesc şi ne numim creştini?

Ma întreb:
- Am uitat oare că Isus a murit şi a înviat ca să reunească oamenii cu Dumnezeu şi ,, grecul cu iudeul” şi nu să dezbine lumea ? Singura divizare a lumii care se poate face este de credincios şi necredincios în Dumnezeu şi Isus, adică între lumină şi întuneric.
- Uităm oare că ,, Babilonul”, încurcătura limbilor, separarea pe naţiuni, va fi distrusă astfel că va fi o singură Împărăţie a lui Dumnezeu, ca în Eden?
- Poate un asemenea creştinism să dovedească credincioşie faţă de Dumnezeul care ne-a creat şi a lucrat o mântuire reală prin moartea şi învierea lui Isus Hristos, răscumpărându-ne pentru Impărăţia Lui?
- Are una dintre cele 15 instituţii puterea să-şi recunoască eşecul în faţa lui Dumnezeu pentru ce se întâmplă?
- Este una dintre cele 15 instituţii dispusă să se pocăiască de greşelile pe care le face şi să dovedească celorlalte că este sare şi lumină?
- Dacă fiecare dintre cele 15 instituţii, în România, şi alte câteva sute, în lume, susţine că este corectă în relaţia cu Dumnezeu atunci ce pot înţelege copiii şi tinerii din acest amalgam religios?
- Nu cumva tocmai această divizare îsoţită de ritualuri şi tradiţii îl face pe român sa fie indiferent faţă de Dumnezeu şi învăţătura biblică despre Acesta?
- Cu ce e mai bun acest creştinism decât celelalte forme religioase de pe glob?
- Câţi creştini ar fi gata să moară la cerinţa lui Dumnezeu aşa cum o fac cetăţenii musulmani care cred ca trebuie sa moară pentru Dumnezeu?

   Nu pot eu epuiza întrebările sau descrie întreaga situaţie, aici şi acum, dar ceea ce am putut face constatând aceste lucruri a fost sa creez acest blog şi să lansez ,,Apelul la unitate şi adevăr” prin care Duhul lui Dumnezeu să trezească duhurile celor temători de El şi să facă ce doreşte Dumnezeu şi nu ce nu-i place Lui. Am credinţa ca există, totuş, în România, ca şi în întreaga lume oameni care se tem de Dumnezeu şi care, ori n-au cunoscut adevărul ori l-au cunoscut şi acceptă înrolarea într-o formă religioasă pentru ca aşa ,,s-a pomenit” sau aşa ,,face toata lumea”. Pe toţi îi invit sa se alăture şi sa rămână în Biserica lui Dumnezeu , care nu se afla în lista celor de mai jos, până ne vom întâlni cu Domnul Isus.

Iată situatia instituţiilor religioase creştine din Romania.
   Total: 21613173 cetăţeni (Chiar daca cifrele nu sunt 100% exacte, proporţia se păstrează)

- Biserici seculare: (20080390 membri)...(92,9081%)
Biserica Ortodoxă (18,83 milioane membri)…(87,1227%)
Biserica Romano-Catolică (1,02 milioane membri)…(4,7193%)
Biserica Greco-Catolică (191.556 membri)…(0,8862%)
Cultul Creștin de Rit Vechi (38.147 membri)…(0,1764%)
Biserica Armeană (687 membri)…(0.0031%)

-Cultele protestante: (803849 membrii)...(3,7192%)
Biserica Reformată (701.077 membri)…(3,2437%)
Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană (8.716 membri)…(0,0403%)
Biserica Evanghelică Lutherană Sinodo-Presbiteriană (27.112 membri)…(0,1254%).
Biserica Unitariană (66.944 membri)…(0,3097%)

-Cultele neoprotestante: (695934 membrii)..(.3,2199)%
Biserica Creștină Baptistă (126.639 membri)…(0,5859%)
Cultul Penticostal (324.462 membri)…(1,5012%)
Biserica Adventistă de ziua a șaptea (93.670 membri)…(0.4333%).
Cultul Creștin după Evanghelie (44.476 membri)…(0.2057%)
Biserica Evanghelică (18.178 membri)…(0,0841%)

-Alte culte (inclusiv organizația Martorii lui Iehova), (88.509 persoane)….(0,4095%)

-Alte circa 33 de mii de persoane s-au declarat la recensămînt fără religie, atei sau nu au vrut să-și facă publică apartenența religioasă.(0,0015%)

Şi acum vă invit să citiţi cu mare atenţie următoarele texte şi să trageţi fiecare concluzia.

Proorocul Isaia spunea, cu câteva sute de ani înainte de Hristos, poporului Israel următoarele cuvinte:
Isaia 1:2 ,, Ascultaţi, ceruri, şi ia aminte, pământule, căci Domnul vorbeşte: „Am hrănit şi am crescut nişte copii, dar ei s-au răsculat împotriva Mea.
3 Boul îşi cunoaşte stăpânul, şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său: dar Israel nu Mă cunoaşte, poporul Meu nu ia aminte la Mine.”
4 Vai, neam păcătos, popor încărcat de fărădelegi, sămânţă de nelegiuiţi, copii stricaţi! Au părăsit pe Domnul, au dispreţuit pe Sfântul lui Israel. I-au întors spatele...
5 Ce pedepse noi să vă mai dea, când voi vă răzvrătiţi din ce în ce mai rău? Tot capul este bolnav, şi toată inima sufere de moarte!
6 Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos: ci numai răni, vânătăi şi carne vie, ne stoarse, ne legate, şi ne alinate cu untdelemn:
7 ţara vă este pustiită, cetăţile vă Sunt arse de foc, străinii vă mănâncă ogoarele sub ochii voştri, pustiesc şi nimicesc, ca nişte sălbatici.
8 Şi fiica Sionului a rămas ca o colibă în vie, ca o covercă într-un câmp de castraveţi, ca o cetate împresurată.”
Isaia 1:11 „Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile-de-tot ale berbecilor, şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor.
12 Când veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile?
13 Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
14 Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.
15 Când vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi; şi ori cât de mult v-aţi ruga, n-ascult: căci mâinile vă Sunt pline de sânge!”
16 „Spălaţi-vă, deci, şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!
17 Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”
18 „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşuii ca purpura, se vor face ca lîna.
19 De veţi voi şi veţi asculta, veţi mânca cele mai bune roade ale ţării;
20 dar de nu veţi voi şi nu veţi asculta, de sabie veţi fi înghiţiţi, căci gura Domnului a vorbit.”
(Notă: am folosit o Biblie actuală, traducere Cornilescu)

Iată şi o imagine a creştinismului din America:
http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/10/24/crestinismul-de-azi-un-crestinism-superficial-spune-george-barna/
Contact: 0724 580225, tarif normal

2 comentarii:

  1. Da, interesant ce spune George Barna acolo, si asta, coroborat cu ce scrie in „Crestinism pagan?”, ne da o imagine si mai clara a situatiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti cei cu inima curata, care traiesc cu teama de Dumnezeu si citesc cartile sacre ale omenii inteleg prin intelepciunea data de Dumnezeu cine sunt si ce trebuie sa faca pe acest pamant. Ei nu se vor lasa inselatii de filozofiile amagitoare ale lumii si vor primi partea lor in Imparatia lui Dumnezeu.
    Toti cei care cred ca-l gasesc pe Dumnezeu in ritualui si religii se vor multumi cu ceea ce au obtinut prin acestea fara a se apropia in schimb de Creatorul acestui univers numit de noi Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere