Fiţi bine veniţi pe acest blog şi în Împărăţia lui Dumnezeu!
Aici este locul unde găsiţi câteva elemente principale, extrase din Biblie, pentru Împărăţia lui Dumnezeu şi pentru Biserica lui Dumnezeu, zidită de Isus Hristos.
Rugaminte:
Dacă nu sunteţi de acord cu ce gasiti scris iertaţi-mă si continuaţi-vă viaţa aşa cum doriţi.

Ce este şi ce nu este Biblia

1.Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu.
2.Biblia conţine şi vorbeşte despre Cuvântul lui Dumnezeu.Eu consider şi cred că Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu ci ca Ea conţine Cuvântul lui Dumnezeu spus anumitor oameni direct sau prin Duhul Sfânt,  vise si vedenii, în diferite momente ale istoriei omenirii, ultimul fiind omul Isus din Nazaret, Hristosul, Cuvântul întrupat,Fiul lui Dumnezeu, care a vorbit direct de la Dumnezeu. Ca dovezi: însăşi conţinutul Bibliei şi istoria alcătuirii şi canonizării Bibliei ca o colecţie de cărţi considerate inspirate de Dumnezeu.
3.Biblia nu este ,,scriptură” ci este numită scriptură sau scripturi.
4.Biblia vorbeşte despre scriptură şi scripturi.
5.Biblia are valoare şi este importantă pentru că este singura colecţie  de cărţi care prezintă într-un mod unitar pe Dumnezeu şi planul Lui cu omenirea.
6.Biblia nu a fost dată de Dumnezeu ca o carte ci ea a fost concepută şi alcătuită din mai multe cărţi, de oameni credincioşi , de biserică, în decursul istoriei omenirii, ca o nevoie de a păstra împreună toate mărturiile importante ale lucrărilor lui Dumnezeu pentru  crearea şi mântuirea (salvarea) omenirii. Dovada este existenta în istorie a doua etape: Biblia primului canon şi apoi Biblia cu cărţi canonice şi necanonice. (Dumnezeu nu putea face aşa ceva). Astăzi sunt sute de ediţii şi variante de biblii ca nu le mai dai de cap. Care varianta este cea inspirata?
7.Conţinutul Bibliei a fost modificat de mai multe ori în istorie şi nici la ora actuală nu există o opinie unitară asupra a ceea ce ar trebui să conţină Biblia.
8. Cea mai mare parte a conţinutului actual al Bibliei a fost stabilită pe parcursul secolelor II, III, IV, V,VI, XVI.
9.Biblia a fost transcrisă, copiată sau tipărită în timp sub diferite forme: grupuri de cărţi, Vechiul Testsment, Noul Testsment sau cărţi independente.

Pentru cei care susţin teoria inspiratiei lui Dumnezeu la scrierea cărţilor Bibliei aş vrea sa-i rog sa vadă cu obiectivitate dezacordurile şi deosebirile dintre diferite cărţi asupra aceluiaş subiect (două ex: lista numelor ucenicilor lui Isus  nu este aceeaşi în toate evangheliile iar altul şi cel mai tragic este: traducerea referitoare la Isus ca ,,singurul Fiu al lui Dumnezeu" în loc de ,, Fiul lui Dumnezeu, singurul născut")  şi să nu arunce asupra lui Dumnezeu asemenea lucruri.
Aş dori să se remarce că Dumnezeu rămâne neschimbat atunci când vorbeşte cu Moise, cu prorocii sau în ceea ce spune Isus care vorbeşte de la Tatăl adică de la Dumnezeu.

In timp, Biblia a fost numită, Sfânta Scriptură, Sfintele Scripturi, Cuvântul lui Dumnezeu, Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu, canonul creştinismului….
         Unele denumiri au fost motivate de conjunctura sau interesul politic al momentului ca de exemplu: protestanţii şi neoprotestanţii au avut şi au nevoie sa se spună că Biblia (cea fără apocrife) este Cuvântul lui Dumnezeu altfel toată teologia lor ar cădea si miile de cărţi şi tratate de teologie nu-şi justifică existenţa. Iata cum bisericile actuale sunt zidite pe minciună si spun că cred în Isus Hristos care a spus că ,,este adrvărul”. Spun că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu dar cand nu le convine ceva spun ca acel lucru a fost spus de autor în context cultural şi istoric şi nu mai e valabil pentru biserici astăzi. Ex: ,, învelirea capului femeii sau vorbirea femeii în adunări”.

Acestea sunt concluziile la care am ajuns eu după  aproape 20 de ani de studiu al Bibliei şi al formării ei.
        Apreciez Biblia ca cea mai importantă carte, atunci când este vorba despre Dumnezeu, şi cred că poate fi folosită de orice om pentru a descoperii ce doreşte Dumnezeu de la El şi ce-i oferă Dumnezeu.  De asemenea o consider singura sursă importantă pentru a înţelege ce este Biserica lui Dumnezeu şi Impărăţia lui Dumnezeu.
Am tot respectul pentru cei care cred ca Biblia este Cuvântu-l lui Dumnezeu dar totodată am şi pretenţia să o respecte ca atare, în întregime, şi să nu uite, de fiecare dată,  să  specifice care ediţie o consideră ei Cuvantul lui Dumnezeu, altfel, pentru mine, sunt simplii farisei şi mincinoşi.
Contact: 0724 580225, tarif normal

Pentru cei ce doresc să citească mai mult pe această temă pun doua surse:
 http://www.odaiadesus.ro/apocrife.html  Biblia sau Sfânta Scriptură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu