Fiţi bine veniţi pe acest blog şi în Împărăţia lui Dumnezeu!
Aici este locul unde găsiţi câteva elemente principale, extrase din Biblie, pentru Împărăţia lui Dumnezeu şi pentru Biserica lui Dumnezeu, zidită de Isus Hristos.
Rugaminte:
Dacă nu sunteţi de acord cu ce gasiti scris iertaţi-mă si continuaţi-vă viaţa aşa cum doriţi.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Apel la pocăinţă. unitate....

Având ca sursă de documentare Biblia fac următorul:
APEL LA POCĂINŢĂ,UNITATE ŞI ADEVĂR
PENTRU ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU

  El zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.”(Marcu 1:15)
,, Şi mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată , eşti în mine, şi eu în Tine, şi ei sa fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis". (Ioan 17:21)
Mă adresez tuturor celor care ştiu să citească şi au o Biblie sau un Nou Testament la îndemână cu rugămintea să le citească şi să observe cu obiectivitate că:
1.Biblia, cu sau fără cărţile apocrife, ne vorbeşte despre:
- Un singur Dumnezeu creator al întregului univers şi al omului.
- Un singur Cuvânt al lui Dumnezeu adresat oamenilor în decursul timpului şi întrupat în Isus(Iisus) Hristos.
O singură răscumpărare a omului din păcat prin jertfa lui Isus(Iisus) Hristos pe lemn.
- O singură înviere a lui Isus(Iisus) prin care oamenii au fost născuţi din nou.
- O singură Împărăţie a lui Dumnezeu în inimile oamenilor dar şi despre stăpânitorul lumii acesteia, satana.
- O singură credinţă în Numele lui Isus(Iisus) care aduce iertare şi mântuire.
- O singură Biserică vie zidită de Isus(Iisus) Hristos din credincioşii în Numele Lui.
un singur Duh Sfânt trimis de Dumnezeu ca mângâietor şi călăuzitor.
- Un singur botez în Numele lui Isus(Iisus) Hristos.
- Un singur mod de închinare, în duh si adevăr, şi adresat numai lui Dumnezeu.
2. Deci, conform învăţăturii Domnului Isus(Iisus) şi Bibliei Biserica lui Dumnezeu zidită de Isus(Iisus) Hristos:
- este trupul lui Isus(Iisus) Hristos alcătuit din oameni, Isus(Iisus) fiind capul.
- nu este divizată în grupări religioase cu doctrine diferite şi este răspândită pe tot globul, grupată pe etnii şi localităţi.
- trăieşte în unitate, în Isus(Iisus) Hristos, după Cuvăntul Său, în mijlocul societăţii, nu după tradiţii şi obiceiuri păstrate sau împrumutate din lume.
se supune şi se închină , în duh şi adevăr, numai lui Dumnezeu, Tatăl Domnului Isus(Iisus) Hristos şi nu oamenilor ( vii sau morţi), îngerilor , vreunui obiect sau vreunei alte fiinţe.
- este sfântă, curată şi neântinată, curăţită prin sângele lui Hristos.
- recunoaşte şi respectă statul şi legile statului având ca autoritate supremă pe Dumnezeu şi Cuvântul Său descoperit prin Biblie şi nu este o instituţie în stat .
- crede că Biblia conţine Cuvântul lui Dumnezeu şi redă în mod unitar planul lui Dumnezeu cu omul.
- are un singur mare preot, pe Isus (Iisus) Hristos ca mijlocitor între Dumnezeu şi om, iar madularele Bisericii sunt preoţi şi slujesc, unul în folosul celuilalt, după darurile date de Isus (Iisus).
- nu este o clădire iar folosirea cuvântului ,, biserică" pentru clădiri produce mari confuzii în mintea oamenilor .
Faci parte din Biserica lui Dumnezeu? 
Explicaţii necesare:
 Acest apel CHEAMA TOŢI COPIII LUI Dumnezeu,care sunt şi care vor deveni, pocăiţii, născuţi din nou, să se unească (să aibă părtăşie grupaţi aşa cum îi conduce Duhul lui Dumnezeu, pe case, pe străzi, pe localitate) şi să nu mai stea legaţi de funia tradiţionalismului cultic inundat de tradiţii, obiceiuri şi elemente păgâne.
Am întrebări ajutătoare:
1.Ce te-ai născut când te-ai născut din Dumnezeu?
Membru într-o biserică cultică sau Copil al lui Dumnezeu?
2. Cum trăiesti? Ca lumină în lume sau ca orb care vrei să călăuzeşti alti orbi?

Pocăiţi-vă  şi credeţi vestea bună a Împărăţiei lui Dumnezeu prin Isus (Iisus) Hristos !
Sunt cetăţean român şi pentru a face acest apel si a spune aceste adevăruri am ales să nu mai fiu membru în nici un cult religios în acest moment dar, prin credinţă, sunt în Biserica Lui Dumnezeu la care va invit pe toti.
 

Detalii despre aceste lucruri pe acest blog şi în Biblie.
Explicaţia acestui apel în articolul: România - Creştinism, tradiţionalism, ritualism, păgânism ?
Dacă eşti de acord cu acest apel şi doreşti să te alături nu te mulţumi cu un vot pozitiv ci contactează-mă prin e-mail sau telefon.
 email: ugaep [ ] yahoo.co.uk (nu da clic aici, copiază adresa fără spaţii dar cu @ si foloseşte-o)
 telefon 0724 580225, telefon cu tarif normal de vodafone.
Dacă nu eşti de acord iartă-mă şi vezi-ţi de treabă.

66 de comentarii:

  1. Din pruncie cunosc scrierile din Biblie şi la 18 ani am fost botezat de tatăl meu (Pastorul Gheorghe POP ) în Biserica Baptistă din Şos. Mihai Bravu nr.384, Bucureşti.
    Sunt de acord cu textul chemării la unitate întru : Un Domn, o credinţă, un botez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Slava este a lui Dumnezeu ,draga frate Anonim, ca Isi va strange copii precum closca puii, lucrare pe care Dl. Isus o deplange ca nerealizata cu Israel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord că cuvântul BISERICA folosit in Biblie nu presupune o constructie, si totusi nu poti fi membru al bisericii lui Hristos daca nu esti membru intr-o biserica locala in care sa activezi, si asta o spun din experientele bisericii primare (Faptele Apostolilor)

    http://www.moldovacrestina.net/biserici/de-ce-crestinii-adevarati-frecventeaza-serviciile-divine-ale-bisericii/

    http://www.moldovacrestina.net/doctrina/poti-fi-mantuit-fara-sa-mergi-la-biserica/

    http://www.moldovacrestina.net/biserici/cum-sa-ai-relatie-desavarsita-cu-dumnezeu/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ordinea este inversa. Adica intai devi cetatean al cerului prin credinta si nasterea din nou moment in care te vei alatura celorlalte madulare, ale Trupului lui Hristos , din localitatea ta. Problema ,,activarii" cu care ne omara traditaia este superficiala. Odata nascut din nou pentru Imparatie vei fi unit cu cei ca tine in cuget, simtire si actiune fara sa intrii intr-o organizatie institutionala incorsetata de ritualuri si traditii. Aceasta a fost si este Biserica lui Dumnezeu adevarata . Cred ca sunteteti cu toti de acord ca nu toata lumea de prin adunari, este nascuta din nou, deci nu este din Biserica. Legitimitatea ca si copil al lui Dumnezeu nu ti-o da apartenenta la un cult sau grupare ci credinta, si faptele credintei fata de aproape. Asa a spus Isus, iubitiva unii pe altii cum v-am iubit Eu si lumea va cunoaste ca sunteti ucenicii mei.

    RăspundețiȘtergere
  5. A nu face parte la nici un cult religios nu ne garanteaza mantuirea.. Eu cred ca e bine sa traim impreuna,,iubindune, invatandune,, si ajutandune unii pe altii,,ma rog ca Domnul sa ne ajute sa intelegem invataturile sale,, sa fim oameni ai intelepciunii si ca cautam priceperea ca pe o comoara,, Si e adevarat ca multi cred ca numai prin faptul ca au un anumit cult sunt mantuiti,, si eu gandeam asa,, dar este fals..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In epistola catre evrei cap 10:25 ni se spune sa nu ne parasim biserca , pt ca e normal sa facem parte dintr-un cult religios dar adevarata mantuire o primim de la DUMNEZEU prin ISUS HRISTOS cu credinta fara indoiala ,adica cu o inima curata ca a pruncilor in ISUS HRISTOS ,FIUL LUI DUMNEZEU .Alegerea si lucrarea de mantuire a fiecarui om , o face insusi DUMNEZEU prin ISUS , caci marturia lui ISUS este Duhul prorociei iar DUHUL SFANT ne sfinteste .In cer marturisesc DUMNEZEU ,CUVANTUL si DUHUL SFANT iar pe pamant duhul , apa si sangele .Este un DOMN ,o credinta si un botez .Cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier iar pentru cei ce se mantuiesc, putrea lui DUMNEZEU .Noi cei mantuiti trebuie sa tinem cu tarie ceea ca am primit pana la sfarsit,iar biruinta sa nu ne-o smulga nimeni printr-o prefacuta inchinare la ingeri ,incercand sa vada cele ce n-a vazut in loc sa se tina de CAP de unde tot TRUPUL Harul DOMNULUI ISUS si binecuvantarea CELUI PREAINALT singurul DUMNEZEU adevarat ,sa fie cu toti cei care-L iubesc si cred in EL. Claudia

      Ștergere
    2. Claudia, faci multe afirmatii corecte, extrase din Biblie dar faptul ca este normal sa facem parte dintr-un cult nu mai este biblic. Da, in cartea Evrei spune sa nu ne parasim adunarea noastra, dar pe vremea autorului nu existau mai multe culte religioase crestine ci numai Biserica Domnului Isus, sau Biserica lui Dumnezeu. Am si eu o intrebare : daca toate cultele crestine sunt bune de ce difera invatatura si ritualurile lor? De ce fiecare incearca sa atraga oamenii la el departandu-l de adevarul biblic?

      Ștergere
    3. imparatia lui DUMNEZEU vine in chip nevazut ,nu vom putea zice iata-o aici sau dincolo. lupta este intre bine si rau . intre ISUS HRISTOS si deavol , iar intre cei mantuiti doar cei ce cred cu tarie si inima curata ca DUMNEZEU e singurul DUMNEZEU ADEVARAT si la trimis pe FIUL SAU UNUL NASCUT ca tot cel ce crede in EL sa aiba viata vesnica .Mantuirea si biruinta nu este meritul nimanui , e darul lui DUMNEZEU dat noua din iubirea ce ne-o poarta DUMNEZEU . Dreptul din credinta va fi viu ,caci unde s-a inmultit pacatul a prisosit harul iar credinta nu este a tuturora . Fii lui DUMNEZEU (graul) primesc Cuvantul lui , DUMNEZEU, caci au parga Duhului ,fii ratacirii (neghina) nu primesc Cuvantul caci ei iubesc nedreptatea si nu vin la Lumina ca faptele lor sa se vadeasca, decidoar cei care cred in ISUS HRISTOS se mantuiesc nici o religie nu este cea adevarata doar "adevarata BISERICA este IERUSALIMUL de sus " cei ce se imbraca cu haina cea cereasca peste cea pamanteasca si asta e numai munca lui DUMNEZEU si darul LUI prin FIUL SAU ISUS HRISTOS .IN convorbirea lui ISUS CU Nicodim ne spune sa ne nastem de sus, adica prin baia apei prin Cuvant , iar Biblia este CUVANTUL LUI DUMNEZEU . toata BIBLIA il marturiseste pe ISUS ca DOMN si MANTUITOR .In vremurile de apoi cei ce nu se supun adevarului Cuvantului LUI DUMNEZEU li se vor trimite duh de amagire sa li se faca minuni si semne caci nu-l cred pe DUMNEZEU si pe FIUL SAU prin CUVANT (Biblia). Marturia lui ISUS este DUHUL prorociei . Adevarata implinire a legii lui DUMNEZEU este in Matei cap 5,6 . Deci nici o religie si nici oranduielile date de popi nu ne mantuiesc caci adevaratul PREOT in veac este ISUS HRISTOS dupa randuiala lui Melkisedec ,EL este PASTORUL cel BUN iar oile SALE cand aud chemarea si glasul LUI merg dupa EL si-I deschid poarta inimii iar EL va cina cu ele si le va mantui si le va binecuvanta iar cei ce-si invartoseaza inimile isi vor atrage blestemul iar iadul le sta aproape . Cat despre Biserica cea falsa va ramane goala si pustiita ,precum ne spune DUMNEZEU prin Sfantul SAU Cuvant in Apocalipsa. Toate vor trece si cerul si pamantul dar CUVANTL lui DUMNEZEU nu va trece . Slavit si binecuvantat fie DOMNUL nostru ISUS HRISTOS si prin EL Singurul DUMNEZEU TATAL CREATORUL cerului si pamantului .Claudia

      Ștergere
    4. nu DUMNEZEU ne-a impartit in mai multe culte .ci noi datorita invartosarii inimilor noastre, dar, DUMNEZEU e unic peste toate BISERICILE . Nu ne mai facem un alt cult ci respectam si implinim poruncile lui DUMNEZEU pe care ni le-a scris in inima si in cugete prin invatatura DOMNULUI ISUS ,nu ne mai ramane decat sa asteptam venirea DOMNULUI ISUS sa asteptam caci CEL ce a zis nu va intarzia cu plata, va indeplini. Harul si pacea DOMNULUI ISUS HRISTOS sa fie cu toti cei ce cred in ISUS si in DUMNEZEU

      Ștergere
    5. Cei din trecut (vechiul testament) adica slugile DOMNULUI ne-au slujit noua .Vechiul testament este Pomul iar Noul testament este RODUL sa nu facem precum arhiereii sa iubim Pomul si sa neluam in seama Rodul Sa iubim in totalitate Cuvantul lui DUMNEZEU caci BIBLIA este planul lui DUMNEZEU de salvare al omenirii din robia pacatului Vechiul si noul testament il marturiseste ca DOMN si Mantuitor pe ISUS HRISTOS.Vor veni si anticristi multi dar Apostolii ne avertizeaza prin scrisori sa cercetam duhurile caci, duhurile care nu-L marturisesc pe ISUS HRISTOS nu sunt de la DUMNEZEU ,aceia ne vorbesc de ingeri de Maica DOMNULUI , da nu si de DOMNUL ISUS .satan are putere sa se faca si in inger de lumina , in chipuri de sfinti dar daca ai crezut si li te-ai inchinat te-ai prapadit . Im vremurile de apoi nu se mai fac minuni caci au disparut harismele nu mai avem decat BIBLIA ,CUVANTUL LUI DUMNEZEU si credinta neclintita in ISUS HRISTOS ,MANTUITORUL NOSTRU, iar toti cei ce cred si nadajduiesc in ISUS nu se vor rusina caci plata lor e viata vesnica ,atentie dar , credinta fara fapte este moarta ,caci si demonii cred si se cutremura dar nu fac voia lui DUMNEZEU Claudia

      Ștergere
    6. Da Claudia, sunt cateva adevaruri,sunt multe de spus dar nu ai raspuns totus la intrebarea anterioara! as prefera sa ramanem intonul subiectului din titlul articolului, adica unitatea in Isus, Hristosul lui Dumnezeu fara traditii, obiceiuri si ritualuri.

      Ștergere
    7. Da Domnule Anonim, este un singur Dumnezeu si este o singura Biserica, a lui Dumnezeu, zidita de Domnul Isus si nu de oameni. Asa ca Bisericile sa isi vada de traditia lor iar cei ce iubesc si asteapta venirea Domnului Isus sa o faca sub calauzirea Lui prin Duhul Sfant pana la intalnirea cu El.

      Ștergere
    8. Sunt de acord cu UNITATEA IN ISUS HRISTOS SI-N DUMNEZEU fara obiceiuri , traditii caci primind chemarea si binecuvantarea DOMNULUI ISUS am inteles aceste lucruri ce le marturisesti si tu , fara preoti ci tot meritul si multumirea o dau lui DUMNEZEU si LUI ISUS DOMNUL nostru .in momentul cand am aflat adevarul nu mai ma inchin la icoane ,nu mai mananc din pomeni si nu mai fac nici alte obiceiuri pe care le faceam inainte dar sunt femeie si capul femeii este barbatul iar CAPUL barbatului este HRISTOS iar CAPUL LUI HRISTOS este DUMNEZEU asa ca femeia este supusa barbatului .Nu sunt hotarata sa-mi schimb cultul cel putin nu acum. Claudia

      Ștergere
    9. Te felicit ca spui ca ai inteles ce vrea Dumnezeu de la tine Claudia. Ma rog ca El sa te ajute sa si traiesti dupa poruncile (Cuvantul) lui Dumnezeu!

      Ștergere
    10. si eu ma rog pentru tine frate GHEORGHE ca DUMNEZEU TATAL sa te smereasca si sa te desavarseasca in cuvant, iar pacea DOMNULUI ISUS sa fie mereu cu tine.Claudia

      Ștergere
    11. Iti multumesc in Numele Domnului Isus, Claudia si am rugamintea sa imi spui si mie cine esti cu adevart si de unde esti. Contacteaza-ma ori pe facebook, ori pe telefon.

      Ștergere
    12. In acest moment nu sunt in tara dar daca vointa Domnului ISUS este ca noi sa ne cunoastem fii fara grija , caci ne vom cunoaste pentru ca DUMNEZEU toate le lucreaza pentru binele celor care il iubesc pe EL . Nu peste mult timp o sa ma intorc acasa si o sa ne cunoastem ,o sa iau eu legatura cu tine am nr tau de tel . Pacea si harul DOMNULUI ISUS sa fie cu tine mereu CLAUDIA

      Ștergere
    13. Multumesc frumos. Sa te intorci binecuvantata de Dumnezeu cu dorintele implinite. Vroiam numai sa schimbam locul de comuncare pentru a lasa aici spatiu de comentarii. Desigur ca ma voi bucura sa ne si cunoastem , daca Dumnezeu va ingadui.Mult har in Domnul Isus!

      Ștergere
  6. Da, de acord sa traim impreuna calauziti de acelas Duh al lui Dumnezeu .Toti la un loc nu se poate. Dar in fiecare localitate, pe strazi si in case cei ce sunt nascuti din Dumnezeu pot si trebuie sa se cunoasca si sa lucreze impreuna pentru largirea Imparatiei. Acest lucru l-a facut si Isus cu ucenicii. Sa nu ne mai izolam sub masca unei etichete crezandu-ne ca suntem singurii pe calea cea buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apelul tau la umanitate nu face altceva decat sa "loveasca" in biserica ortodoxa , practic tu asta faci mai direct sau indirect folosind anumite mesaje subliminale , ca de ex :"nu este divizată în grupări religioase cu doctrine diferite şi este răspândită pe tot globul, grupată pe etnii şi localităţi." ; "trăieşte în unitate, în Isus Hristos, după Cuvăntul Său, în mijlocul societăţii, nu după tradiţii şi obiceiuri păstrate sau împrumutate din lume." ; "se supune şi se închină , în duh şi adevăr, numai lui Dumnezeu, Tatăl Domnului Isus Hristos şi nu oamenilor ( vii sau morţi), îngerilor , vreunui obiect sau vreunei alte fiinţe." IN GENERAL ptr cultura ta generala , un ortodox nu se inchina la ICOANE etc....ci la ce reprezinta ele! "recunoaşte şi respectă statul şi legile statului având ca autoritate supremă pe Dumnezeu şi Cuvântul Său descoperit prin Biblie şi nu este o instituţie în stat ."are un singur mare preot" ; "nu este o cladire" ; Mult succes cu "chemarea" ta si clar vei avea cat de cat succes prin familiile nevoiase sau slabe de inger , destramate , cei care au trecut printr-un esec si cred ca prin "chemarea" ta vor atinge absolutul...FALS. Te-as ierta si mi-as vedea de treaba numai ca democratia este putin inteleasa gresit....m-ai deranjat vizual printr-un post pe facebook....deci nu te iert!

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.Pacat ca nu ai curajul sa-ti spui numele. Chiar daca te ascunzi de lume de Dumnezeu nu te poti ascunde niciodata si nicaieri.
    2. Daca ai fi macar ortodox ai sti rugaciunea Tatal nostru unde Domnul Isus mentiona ca sa fim iertati precum iertam si noi. Dumnezeu sa aiba mila ca sa cunosti iertarea Lui si sa poti ierta la randul tau.
    3.In Imparatia lui Dumnezeu poate intra orice credincios din inima , indiferent unde se afla acum, si nu vor intra mincinosii indiferent de eticheta pe care o poarta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Prin harul Domnului, sunt copilul lui Dumnezeu si tot prin harul Lui sunt in Biserica locala in care merg si stiu ca Dumnezeu ma vrea aici. Nu am cautat-o, ci Domnul m-a adus aici. Sincer daca nu ar fi fost Biserica locala, pe care eu o vad ca o familie, eu nu as fi crescut.
    Cred ca Biserica locala este un cadru instituit de Dumnezeu, la fel cum este si familia naturala(de sange), si nu trebuie sa ne dorim sa iesim din acestea, care sunt tot pentru protectia noastra.
    Matusa mea facea mereu o comparatie si spunea ca noi suntem ca niste lemne, iar Biserica locala este focul. Daca scoti lemnul din foc, el inca mai arde, dar se va stinge. Asta doreste cel rau, sa ne scoata din Biserică pentru a ne stinge.
    In "Biserica: Frustrare si implinire", Philip Yancey spunea că deşi probabil că nu vom reuşi să redăm toate lucrurile la care s-a gândit Compozitorul, nu există altă cale pentru ca aceste sunete să răsune pe pământ.

    Sunt copilul lui Dumnezeu, nu pentru că L-am căutat eu cu tot dinadinsul, sau să-mi doresc eu să fac parte din Biserica Universală, ci pentru că Dumnezeu m-a mântuit şi m-a făcut copilul Lui. Din Biserica Universală se înţelege că fac parte, dar tot datorită Lui. Ceea ce doresc să spun este că sunt aici pentru că Dumnezeu vrea asta, că El a făcut totul, şi nu pentru că eu am făcut asta, sau că am aderat. Slăvit să fie El pentru tot!

    Şi mă bucur că la noi nu este un program stabilit, şi nu văd nici tradiţionalism.

    Andreea Trandafir

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai dreptate că nu toată lumea de prin adunari este nascuta din nou, doar Domnul Isus ne-a spus pilda cu neghina. Dar neghina creste impreuna cu graul... si nu este smulsa decat la seceris..

    Andreea T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa cum vad ma bucur ca BISERICA CEA ALEASA isi mareste numarul cu cei mantuiti si asta pentru ca Credincios este Cel care ne-a ales .EL va si indeplini lui DUMNEZEU fie toata lauda si slava prin DOMNUL nostru ISUS HRISTOS acum si pururea si-n vecii vecilor .Amin

      Ștergere
  11. Felicitari pentru credinta ca esti Copil al lui Dumnezeu si mai mult daca esti si in Biserica lui Dumnezeu, cea pe care portile locuintei mortilor n-o vor birui iar pentru tine Isus este Hristosul lui Dumnezeu. Da, prin Biserica din fiecare localitae Dumnezeu se face cunoscut celor din localitatea respectiva numai ca nu este o institutie ci un madular viu si liber in Isus Hristos. Spui ca nu ai aderat dar n-ai semnat cerere sa devii membra? Spui ca nu vezi traditionalism , bine ar fi dar nu va adunati de ,,craciun" . Cand a instituit Dumnezeu craciunul si cu ce scop? Eu as fi fericit sa nu participati la asemenea evenimente dar inca ma mai indoiec. Cand a sarbatorit bisericile din Efes, Corint.... craciunul, pastele, ...rusaliile...? Acestea nu sunt decat traditii introduse de pagani pentru a impaca si capra si varza. Au unit ziua soarelui cu nasterea lui Isus( pe care nu o stie nimeni), sarbatoarea fertilitatii cu moartea si invierea... si tot asa mai departe. Mare atentie la toate aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatorile sunt bune de ce nu? ?, doar se vorbeste de isus nu cred ca paganii ar putea crea o atmosfera atat de placuta de pastl si de craciun
      E adevarat si paganii sarbatoresc dar in altmod asa ca nu se pot face comparatii...

      Ștergere
    2. Dacă numai pentru lumea aceasta ne-am pus nădejdea în Isus suntem cei mai nenorociţi oameni, spune apostolul Pavel. Lumea organizează sărbători de îmbuibare şi plăceri crezând că satisfac astel plăcerile zeilor lor. Dumnezeul nostru este sfânt şi noi trebuie să fim sfinţi. Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură ci dragoste si smerenie. Detalii in Biblie.

      Ștergere
  12. Da, Domnul a spus si pilda cu Neghina si pilda cu navodul, numai ca ele nu sunt pentru a justifica adunari de oameni care sa traiasca in pacat si sa se justifice cu aceste pilde ci pentru a arata vremea sfarsitului cand se va apropia secerisul sau vremea pescuitului. Stiu ca multi predicatori asa invata adunarile, cum spui tu. Si pe mine au incercat multi sa ma invete dar Domnul nu spune asa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Gheorghe Peagu,
    Dumneavoastă spuneaţi: "să nu mai stea legaţi de funia tradiţionalismului cultic inundat de tradiţii, obiceiuri şi elemente păgâne."

    Eu vă întreb: la ce tradiţii faceţi dumneavoastră referire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate....la ce traditii se refera? ???????

      Ștergere
    2. Răspunsul este mai jos. Si pe lânga cele menţionate acolo adăugaţi tot ce se face sub forma religioasă fără un fundament biblic.

      Ștergere
  14. Bună ziua,
    Domnule Corneliu Rotar,
    Vă mulţumesc pentru întrebare. Ar fi foarte multe lucruri de spus la acest capitol. Rolul acestui apel nu este pentru a scoate în evidenţă lucrurile deja cunoscute şi păcătoase ci pe cele bune dar pentru a vă da răspuns am să amintesc , repede, doua aspecte destul de grave în creştinismul actual.
    1. Toate cultele au o tradiţie a liturghiei care se dezvoltă din an în an devenind tot mai luxoasă si mai de neatins de omul simplu. Formele de manifestare ale acestor liturghii devin din ce în ce mai obositoare şi apăsătoare şi nu mai conduc omul spre Dumnezeul Cel adevărat şi spre Isus din Nazaret ci spre un Dumnezeu şi un Isus fals.
    2. Majoritatea cultelor creştine au intodus în activitatea liturgică sărbătoarea craciunului sub pretextul sărbătoririi naşterii Mântuirorului. Asfel, elemente de sărbătoare păgână ai intrat în ceremonialul creştin şi continuă să-l cucerească complet.
    Dumnezeu nu a cerut aceste lucruri şi cu atât mai mult Domnul Isus.
    Pentru mai multe detalii contactaţi-mă la telefon su prin email.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Explicatia e un pic"" asa pe deasupra""s-au dumneavoasra nu stiti ca in aceeasi biserica uni slavesc pe dumnezeu de craciun iar altii se inbuiba????lasa-ti nimicurile si predicati-l pe isus si slava lui sau e biblia prea mica si s-au terminat subiectele ptr a predica? ?????

      Ștergere
    2. Dragă, Domnule Anonim, eu te cunosc, Dumnezeu te cunoaşte. Dacă ai fi un copil al lui Dumnezeu ai intelege aceste lucruri. Dar fără naştere din nou nici nu poţi vedea si nici nu vei intra în Impărăţia lui Dumnezeu. Sa-l rugăm pe Dumnezeu să aibă milă şi să-ţi dea pocăinţa şi credinţa necesare, să te nască din nou în Isus şi atunci vei inţelege aceste lucruri. Până atunci stai smerit că nu-ţi mai public nimic.

      Ștergere
  15. Domnule gheorghe Peagu,
    1. Doresc mai multe detalii, dar nu am adresa dumneavoastră e mail. Vă rog să mă contactaţi.
    2. Nu-mi place formularea: "Rolul acestui apel nu este pentru a scoate în evidenţă lucrurile deja cunoscute şi păcătoase". Eu nu cunosc la ce vă referiţi aşa că vă rog să numiţi dumneavoastră cari sunt "lucrurile deja cunoscute".
    3. Nu am adresa dumneavoastră, aşa că vă rog să mă contactaţi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Corneliu Rotar,
    Îmi pare rău ca nu aţi citit tot apelul. Acolo aveţi şi o adresă de email dar şi un telefon.
    Superficialitatea în viaîă este tot un lucru ştiut şi păcătos.
    Spuneţi să vă contactez eu. Cum?

    RăspundețiȘtergere
  17. Îmi pare rău că săriţi atât de repede la concluzii şi mă consideraţi superficial. În fine...
    Am văzut adresa de mail, la sfârşitul articolului abia acum. Mă aşteptam să o văd în comentariul dumneavoastră.
    Am citit şi articolul "http://gigipeagu.blogspot.com/2011/02/romania-crestinism-traditionalism.html" dar n-am găsit nimic concret referitor la ceea ce e (sau ce consideraţi dumneavoastră că e) tradiţie şi nici ritual. Aşa că vă voi scrie un mail şi sper să fiţi mai detaliat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu nu am spus că eşti superficial Domnule Rotar ci am dat un exemplu de atitudini ştiute de oameni, practicate şi păcătoase. Noi , oamneii, obişnuim să fim superficiali şi în relaiţa cu Dumnezeu acest lucru ne poate costa mult pentru că El este serios iar noi nu luam lucrurile in serios.Explicaţii despre traditie si ritual gasesti şi in DEX. Nu este locul aici.

    RăspundețiȘtergere
  19. Hmmm oare de ce va bateti capu cu aberati... culturi( ortodox sa fi pocait, baptis si eu mai stiu ce mai exista si se inventeaza),biserici,icoane voi chiar nu va dati seama ca pe urma acestor aberati alti castiga bani dupa voi... trebe stiut doar ca exista un Dumnezeu sa crezi in el sa-l iubesti si respecti, nu cred in biserica care este facuta de om, icoanele la fel, biblia care este scrisa de un xerox cu tus tot de om creata. Voi nu simtit in voi si credeti, voi cititi si credeti... pot si eu sa editez o biblie si sa scriu prosti prin ea si voi cititori credeti... Ce nu a fost creat de om este cerul si pamantul. Uitativa atent si simtit nu cititi!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, domnule Anonim, Dumnezeu există şi omul trebuie doar să creadă şi să se încreadă în El respectând Cuvântul Lui.
    Cât despre îndemnul de a nu citi şi numai a simţi mă întreb de ce aţi mai scris? Ce noi nu vă puteam simţi gândurile?

    RăspundețiȘtergere
  21. Cel ce cautä sä träiascä viata dupä cuvint va fi prigonit chiar de frati.. ,despretuit.. fincä asa este Calea,asa au mers si cei dinti crestini ,dar.. dupä ce au primit o putere de Sus , cäläuza care ne cäläuzeste in tot ADEVÄRUL
    D-ZEU SÄ VÄ BINECUVINTEZE pe cei ce luptä pentru Adevär si tin Cuvintul Sus.

    RăspundețiȘtergere
  22. Evanghelia după Matei la capitolul 5 menţionează cuvintele Domnului Isus:
    11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!
    12 Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.
    13 Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.
    14 Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.
    15 Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.
    16 Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.

    RăspundețiȘtergere
  23. stimabile gheorghe peagu, spui ca te-ai hotarat sa nu apartii niciunei biserici. vreau sa te intreb - de care ai apartinut pana acum ?

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Da Domnule Marius,ma bucur ca ai citit apelul dar ca la mulţi alţii superficialitatea şi confuzia în a citi şi a analiza lucrurile creează probleme atât în relaţiile dintre oameni cât şi în relaţia cu Dumnezeu. Eu nu am spus că nu mai aparţin niciunei biserici ci că aprţin Bisericii lui Dumnezeu dar nu mai apartin de niciun cult religios.
    Vrei să şti de ce biserică am aprţinut citeşte pe pagina ,,depre mine".

    RăspundețiȘtergere
  25. Cine zice ca -l iubeste pe Isus si nu pazeste poruncile Lui,este un mincinos si adevarul nu este in el

    RăspundețiȘtergere
  26. Amin! Deci ca să nu fim mincinoşii, al căror loc este iazul cu foc şi cu pucioasă, sa respectăm Cuvantul lui Dumnezeu spus atât prin proroci, prin Duhul Sfînt cât şi prin Isus.

    RăspundețiȘtergere
  27. am citi comentariile si eu cred ca nu e bn sa va contraziceti k lui Dumnezeu nu-i place certurile de cuvinte toti avem credinta care Domnul a pus-o in noi si daca il iubim pe Isus si facem voia LUI slava DOMNULUI ca suntem luminati de duhul sfant,nimeni nu intelege biblia la fel si cel care vrea s-o inteleaga sa se roage Domnului sa-i dea intelepciune si lumina de sus si DOMNUL ne va lumina pe fiecare daca suntem sinceri si nascuti din nou.amin Corina Popa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Corina, comentariile nu sunt certuri ci păreri diferite ale oamenilor care înţeleg, asa cum spui si tu, diferit Biblia . Cei născuţi din Dumnezeu, călăuziţi de acelaş Duh al lui Dumnezeu vor înţelege la fel. Tu dacă ţi-ai spus parerea nu înseamnă că ai venit sa te cerţi cu ceilalţi. Te aştept cu părerea ta despre conţinutul apelului, depre poziţia ta faţă de Impărăţia lui Dumnezeu şi Biserica Lui!

      Ștergere
  28. Credina unui om trebuie tinuta in suflet si ruga catre El trebuie facuta undeva unde nu rebuie sa e auda nimeni decat El Dumnezeu! asta este credina adevarata. NU LAUDA! sunt ortodox si asa voi ramane pentru ca religia ortodoxa nu interzice lucruri cum o fac ale sece precum penticosalii :|

    RăspundețiȘtergere
  29. Bună ziua Domnule Anonim,
    1.Da, credinţa este în suflet dar ea aduce roade in trup printr-o viaţă trăită în sfintenie şi aceasta se vede.
    2.Da, şi Domnul Isus a vorbit despre importanţa rugăciunii făcută în ascuns şi neprihanirea primita prin acest mod de rugaciune. Mă întreb, pentru ca sunteţi ortodox, de ce Biserica Ortodoxă practica mersul la biserică public şi preotul de ce se roagă public şi n-a invăţat ce spune Biblia?
    3.Daca rămâneţi ortodox numai pentru ca nu se pun restricţii nu mă veţi convinge nici-o dată sa devin şi eu ortodox pentru că eu am cea mai mare libertate în Isus Hristos care n-a cerut posturi de 7 săptămâni, n-a cerut lumânări, n-a cerut cununii şi botezuri platite, etc...

    RăspundețiȘtergere
  30. PACEA DOMNULUI HRISTOS FRATE PEAGU !MA BUCUR CA ATI AFLA MANTUIREA IN HRISTOS SI SPER CA BIBLIA SA DEVINA SURSA INTELEPCIUNII DVS.!MA NUMESC BERECHET CAMELIA SUNT MEDIC DE FAMILIE IN BEUCA, TELEORMAN SPER CA NEPOATA DVS ,PEAGU ROXANA MIHAELA E ASISTENTA MEA ;VA ROG SA O SUNATI PT CA A PIERDUT TELEFONUL DVS SI CRED CA SORA DVS NU MAI ARE MULT DE TRAIT! CU RESPECT!DR BERECHET CAMELIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacea Domnului Isus sora Berechet. Şi eu mă bucur că putem avea acelaş Domn care prin Duhul Său reuşeste să facă să se cunoască între ei copii lui Dumnezeu.
      Mulţumesc pentru urare şi aşa cum se vede, pentru mine, în relaţia cu Dumnezeu primeaza ceea ce El ne-a revelat şi este consemnat în Biblie.
      Întradevăr Roxana este nepoata mea. Multumesc lui Dumnezeu pentru că v-a dat înţelepciunea necesară să mă căutaţi, asfel contribuind la liniştea ei sufletească.Dumnezeu să va binecuvanteye călătoria pe pământcu calauyirea Duhului Său pentru a intra în toate faptele bune pregătite de El.

      Ștergere
  31. Eu am convingerea ca Dumnezeu va smulge neghina si o va arde in foc,dar pana atunci mai avem nevoie de putintica rabdare,si ca unde sunt adunati doi,trei in numele Domnului El este prezent acolo.Doi ,trei pot fi deci oriunde.Eu cred ca nu trebuie sa luam cina Domnului cu toti intinatii,deoarece ne intinam si noi,caci putin aluat dospeste toata plamadeala.Asadar fiti finti,curatitiva de orice intinaciune,caci venirea Domnului este aproape.Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin, Amin. Asa este , avem nevoie de rabdare si prin credinta si ascultare vom iesi biruitori asteptandu-L pe Domnul Isus care ne va da sa mancam din pomul vietii daca aici nu am mancat painea dracilor.

      Ștergere
  32. Va salut ,Domnul Peagu ,si ma m bucurat foarte mult la raspunsul pe care lati dat Domnului (anonim 16 august 2011 , 04.42), sincer eu nu tin nici cu El si nici cu Dumneavoastra , dar ,sunt persoane de tipul acestui om care daca le spui ceva despre credinta sar ca arsi (ca tot ce spui e fals , ca nu te pot ierta , etc.) parca ei sa cred buricul pamantului , si numai ce spun Ei este adevarat , dar eu cred ca Domnul va avea mila de orice om care l cauta din toata inima , si va multumesc din tot sufletul pentru ca pe saitul dumnevoastra se gaseste invatatura sanatoasa si curata , despre Domnul . Cu deosebita stima si respect Stefan .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu vă salut, Domnul Stefan, iar daca am spus sau scris ceva bun este spre slava lui Dumnezeu şi toate mulţumirile le merită El! Dumnezeu a vorbit, şi ne-a învăţat prin proroci, prin Domnul Isus şi apoi apostolii au clarificat cerinţele lui Dumnezeu, dragostea Lui şi datoria noastră. Noi avem obligaţia sa luăm seamă la toate acestea. Sa fiti binecuvantat cu credinţa necesară trăirii veşniciei cu Dumnezeu.

      Ștergere
  33. Atunci când am pornit mișcarea de unitate spirituala sub numele Biserica Spirituala Unica sau Biserica celor Alesi nu m-am gândit să inițiez o nouă doctrină, căci deja sunt foarte multe și se contrazic între ele. Am afirmat și continui să afirm că adevărata Biserică a lui Dumnezeu este una singură și că ea nu este o instituție bisericească sau alta ci este o realitate spirituala. Argumentele sunt multe, fie că le acceptăm noi sau nu. Biblia vorbește limpede despre o singură Biserică și aceasta nu poate să fie declarată ca fiind nici una dintre confesiunile creștine existente. De ce nu? Pentru faptul că nu se poate stabili exact cine are dreptate și cine nu, căci toate doctrinele omenești, cu privire la existența lui Dumnezeu și la Biblie, reprezintă adevăruri relative și nu absolute. Cum putem verifica valabilitatea acestei afirmații? Cu Biblia. Apostolul Pavel ne spune că noi, cât încă suntem pe pământ, îl cunoaștem în parte pe Dumnezeu și aceasta este desigur adevărat.(vezi 1 Corinteni cap.13) Dacă toate cunoștințele umane despre Dumnezeu sunt parțiale, de ce atunci Bisericile instituționale au pretenția că, fiecare dintre ele în parte, dețin un adevăr care este mai legitim decât adevărurile altor confesiuni creștine? De ce sunt considerate unele învățături, sistematizate în doctrine, ca fiind mai bune decât altele, dacă toate nu sunt decât un început de cunoaștere? Cauza o constituie interesele organizațiilor religioase, care se luptă între ele pentru influență asupra conștiințelor noastre. Mintea noastră este un câmp de bătălie pe care încearcă să pună stăpânire fie o Biserică instituțională fie alta. De fapt Isus (Iisus) ne învață cu totul altceva decât ne învață instituțiile bisericești și anume să ne privim unii pe alții mai presus decât pe noi înșine, să ne iubim cu lepădare de sine, în mod dezinteresat și gata la sacrificiu personal, la nevoie. Numai cei care ajung la acest standard sunt pe drumul mântuirii. În rest toată lumea este creștină și fiecare își alege ce îi place din Creștinism. Eu nu m-am gândit că trebuie să ne părăsim adunările imediat, ci am propus mai întâi reformarea lor. Dacă citiți atent Apocalipsa lui Ioan cap. 18; 4, o să vedeți că va veni un moment când vom fi obligați să le părăsim, ca să nu devenim părtași la păcatele lor. Pe situl bisericaspiritualaunica veți găsi un model de funcționare al comunităților creștine, în periada apostolilor, în care comunități, fiecare credincios era condus individual de Duhul lui Dumnezeu și nu prin intermediul unei autorități instituționale. Dumnezeu ne iubește și de aceea are și dreptul să ne conducă, dar organizațiile religioase numite Biserici, adică instituțiile bisericești, în mod evident nu ne iubesc cu dragostea lui Hristos. Gabriel Baicu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am postat acest mesaj considerandu-l pertinent si din repect pentru ceea ce sustine autorul lui dar, intrucat in text apare un site al domnului Baicu, as dori sa retineti ca nu sustin in totalitate scrierile domnului Baicu intrucat nu am avut timp sa le citesc si sa pot spune ceva despre veridicitatea lor. Nu am reusit sa ne cunoastem iar pe aceasta cale il invit sa ma contacteze daca doreste sa ne si cunoastem.
      Cele doua titluri puse de dumnealui Bisericii cred ca sunt incluse in titulatura ,,Biserica lui Dumnezeu" utilizata de mine si de apostolul Pavel si cred ca principiile de baza sunt aceleasi.
      Fiecare om este liber sa-si decida viitorul raspunzand sau nu chemarii lui Dumnezeu si descoperirilor facute de acesta.

      Ștergere
  34. Iubiti frati de pe aceasta arie..Va spun Pacea Domnului la toti..Adevarata BISERICA de la urma,a timpului in care traim o gasiti ca fundament Biblic in APOCALIPSA 14,12..:,, AICI este rabdarea sfintilor ,care pazesc Poruncile lui Dumnezeu si CREDINTA lui Iisus..,,...,, Este un singur DOMN ,o singura credinta ,un singur botez,,..Efeseni 4,5...Este un SINGUR , Mare Preot....Evrei 8,1-2...Un Singur Mijlocitor...1 Timotei 2,5...Un singur botez..Marcu 16,16..EXISTA o Singura Cale care mantuieste..Ioan 14,6..Biserica LUI Dumnezeu...are ca steag..TOATE CELE Zece Porunci....El ..DOMNUL a spus:,, Daca Ma iubiti ..Veti Pazi Poruncile Mele,,..Ioan 14,15...Sunt Cuvintele LUI.....,,Sa nu credeti ca am venit sa stric LEGEA sau Proorocii ; am venit nu sa stric CI SA IMPLINESC,,...Matei 5,17..Luptati-va sa fiti pecetluiti cu Pecetea LUI..cu invataturile LUi..si practicati ..invataturile LUI...Apoc 7,3...Va doresc numai bine..!

    RăspundețiȘtergere
  35. Multumesc frumos ,,frate" Dumitru pentru aceasta succinta baza de date biblice care vin sa sustina Apelul facut mai sus. Asa este, Dumnezeu doreste ca noi sa implinim poruncile si legea Lui, dar neputinta si slabiciunea noastra ne fac sa le incalcam si de aceea a venit Domnul Isus ca sa implineasca tot ce nu putem noi implini si astfel sa ridice pacatul lumii adica incalcarea poruncilor lui Dumnezeu. Sa ne dam toata silinta ca sa aplicam tot ce ne invata el si sa asteptam cu credinta revenirea Lui ca sa ne ia in slava pe pamantul cel nou si acolo vom fi cu totii impreuna chiar daca aici suntem imprastiati pe tot pamantul si lumea nu ne poate vedea starsi ca pe ai ei in placeri si desfrau. Sa ne vedem cu bine pe pamantul cel nou!

    RăspundețiȘtergere
  36. EL a venit ca sa implineasca LEGEA...Mat . 5,17.. In 1 Ioan 2,3 scrie :,,Si prin aceasta stim ca îL cunoastem , dacă PAZIM PORUNCILE LUI,,.. si versetul 4 spune:,, Cine zice :,,IL cunosc,, si Nu Pazeste Poruncile LUI, este un mincinos ,si ADEVARUL nu este in el,,..Deasemenea Chivotul care s-a deschis in Cer..are inauntru LEGEA MORALA..Apoc 11,19....Legea Morala este vesnica...si numai cei care au pazit-o aici..in Valea Plangerii....o vor pastra si acolo..pe Noul Pamant...Isaia 66,22-23...SABATUL face parte din cele zece Porunci...si in aceasta ZI .. ne vom aduna să-I aducem inchinare ..!

    RăspundețiȘtergere
  37. ,,Frate" Dumitru va mai public si aceste mentiuni care sunt partial pertinente ( notiunea lege morala nu este in Biblie) dar va rog sa retineti ca nu este locul pentru a dezvolta doctrine cultice. Cultele religioase sa-si pastreze doctrinele lor, sa le propage pe caile lor iar dumneavoastra daca intentionati sa continuati in a dezvolta sau sustine o anumita doctrina nu o veti putea face pe acest blog. Aici este loc pentru afirmatii biblice, unitare, valabile pentru orice om si acceptate ca venind de la Dumnezeu. Viata si practica Bisericii lui Dumnezeu, zidita de Domnul Isus, este descrisa destul de clar si simplu pe acest blog iar cei care au obiectiuni trebuie sa spuna ce este gresit mai inainte de a veni cu alte noutati sau sa adauge lucruri nespuse dar continute in Biblie. Sa ne auzim cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  38. prorocie: mare taina,slefuire,credința https://youtu.be/gp5EElClwQM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iluzii, Inchipuiri, si trairi in ignoranta!
      Te rog sa stergi acest mesaj.
      Aici nu e blog de publicitate pentru nimeni!

      Ștergere